Biofiltertoren

De BTC-toren® is een biofilter en tricklingfilter in één. Een combinatie welke gevuld wordt met een biologisch filtermateriaal dat geschikt is voor biologische geur/stank bestrijding.

 

Het systeem

kl-oot-1

Bij de traditionele geurbehandeling systemen wordt gewerkt met een tricklingfilter en een extra biofilter (biobed) waar de lucht, welke behandeld moet worden, eerst door het tricklingfilter en daarna door het biofilter wordt geleid. De BTC-toren® is een biofilter en tricklingfilter in één. Een combinatie welke gevuld wordt met biologisch filtermateriaal dat geschikt is voor biologische geur/stank bestrijding. 
Voordeel: Bij gebruik van deze toren is +/- 25% van het werkoppervlak en +/- 35% van het filtermateriaal nodig t.o.v  werkoppervlak en filtermateriaal bij gebruik van een traditioneel (vlak) biofilter. 

Bel +31(0)545 294 483

Biologisch biofilter

kl-oot-2

Te behandelen gassen: NH3 (ammoniak), H2S (waterstofsulfide), VOS (vluchtig organische stoffen), KWS (koolwaterstoffen), etc. De toren kan ook toegepast worden als biologisch biofilter. Er worden geen chemicaliën gebruikt, dus is het een zeer milieuvriendelijke oplossing voor geurreductie.

Mail voor informatie

Filtermateriaal

kl-oot-3

Heide wordt gebruikt als filtermateriaal. Heide is een natuurproduct en bezit van nature bacteriën die uitermate geschikt zijn om de geur/stank te bestrijden en bezit van zichzelf een natuurlijke geur (dit in tegenstelling tot andere gebruikte filtermateriaal). Heide bezit een vele malen hoger specifiek oppervlak (1000-1500 m2/m3) in vergelijking met ander filtermateriaal (bijvoorbeeld wortelhout en boomschors, specifiek oppervlak 250-500 m2/m3). Daarom is de opstarttijd van heide (+/- 1 week) veel korter dan bij gebruik van bijvoorbeeld wortelhout en boomschors (2 tot 3 maanden). Dus tijdens het opstarten van het biofilter is er geen stankoverlast.

Contact